Последният етаж в стар Бургас

Многостаен апартамент, 110 кв.м.
 • Къде?

  Бургас

 • Какво?

  Апартамент

 • Колко?

  110 кв.м.

 • Етап

  Работен проект

История на проекта ::

Младо семейство се свърза с нас да проектираме жилището им на мансардния етаж на сграда в центъра на града. Тяхното желание бе да се увеличи използваната площ и поради тази причина изградихме втори етаж с цел оптимизиране на пространството.

Вторият етаж проектирахме като стая за гости, като за достъпа до него стълбите и парапета бяха изработени по наш дизайн с цел заемане на възможно най-малко пространство и същевременно безопасни и функционални.

Във всекидневната вратата към терасата е тип „хармоника“ с плъзгане в една посока, което позволява нейното пълно отваряне.

Фокусната точка във всекидневната е стената срещу дивана, която е третирана с ламперия, продължаваща по тавана и акцентното интегриране на осветителните тела. Както и доброто съчетаване на вградената камина с телевизора и модерната, минималистична визия на рафта, изработен от камък.

В трапезарията акцентът е стената с етажерката, разположена до стълбите. Тя е третирана с ламперия, която е осветена с LED от всички страни и рафтовете, изработени от камък, създават усещане за левитиране, поради начина на захващане и това, че на са от край до край на стената.

Банята е в модерен стил в синхрон с цялостната визия на апартамента. Ваната е вградена, като видимата част е облепена с плочки с 3D ефект. Усещането за левитиране на обектите е внесено и тук, чрез шкафа за мивката и LED осветлението под него и зад огледалата, изработени по поръчка. Цветовата схема е ахроматични цветове в комбинация с дърво и голям контраст между тях, с цел минималистична и модерна визия.

Разгледайте и другите ни проекти!

Портфолио